Barion Pixel
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje na našem spletnem mestu. Preberi več
en
hu
si
Vi ste tukaj: > Domov >

Pogoji poslovanja

Splošno

Trgovina www.pinkandpaper.si je spletna trgovina, ki prodaja izdelke za ustvarjanje. Splošni pogoji spletne trgovine Pink and Paper so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Pink and Paper (v nadaljevanju tudi " Pink and Paper ") upravlja podjetje Flóra Mónika Farkas s.p., Nova Vas 22 , 4205 Preddvor, davčna številka:  12616958

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Pink and Paper, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino Pink and Paper in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Veljavnost

Ti splošni pogoji uporabe (SPP) veljajo za vsa naročila in pošiljke med Flóra Mónika Farkas s.p., Nova Vas 22 , 4205 Preddvor, (v nadaljevanju: Pink and Paper) in njenimi strankami za spletno trgovino www.pinkandpaper.si. , www.pinkandpaper.eu , www.pinkandpaper.hu

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
-    podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
-    kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e naslov)
-    način in rok dostave artiklov
-    informacije o načinu plačila
-    informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 
Trgovina Pink and Paper se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.
 

Vrste uporabnikov

Spletna trgovina Pink and Paper je namenjena izključno prodaji končnim potrošnikom.
Za nakup na spletni strani Pink and Paper ni potrebna registracija. Neregistrirani uporabniki lahko opravijo nakup, vendar morajo pred zaključitvijo nakupa vnesti nekatere ključne podatke, ki so potrebni za uspešno izvedbo plačila in dostave. Z registracijo pa si kupci ustvarijo svoj uporabniški račun, ki jim med drugim omogoča lažje in hitrejše kasnejše nakupe, ter praktičen pregled predhodnih naročil.

Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene ne vključujejo stroškov dostave, ti so obračunani kot posebna postavka na računu (glej "Stroški pošiljanja".

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo.
Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo cat-planet.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Načini plačila

Trgovina Pink and Paper omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:

  • s spletno aplikacijo PayPal
  • po povzetju z odkupnino
  • po ponudbi / predračunu z nakazilom na transakcijski račun

Pink and Paper si pridržuje pravico, da v posameznih primerih ali odvisno od načina dostave, ki ga je izbrala stranka, sprejme samo določen način plačila.

1. Plačilo z bančno kartico (Barion) 

Barion Payment Inc. je izdajatelj elektronskega denarja, ki ga je licencirala Centralna banka Madžarske (licenca ID: H-EN-I-1064/2013) na podlagi Direktive EU o elektronskem denarju (2009/110/EC). Sprejemamo naslednje kartice: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express.

2. Plačilo s PayPal

Pri plačilu s PayPal se plača dodatna pristojbina v višini 3.5%, ki je po izbiri vrste plačila  zavedena na računu.

3. Plačilo po povzetju z odkupnino

Pri plačilu po povzetju se plača dodatna pristojbina v višini 1,00 EUR, ki je po izbiri vrste plačila  zavedena na računu.

4. Plačilo po predračunu / bančno nakazilo

V primeru plačila blaga po predračunu je potrebno znesek računa nakazati na spodaj naveden bančni račun v roku 7 dni po prejemu potrditve naročila.

Bančni podatki za nakazilo:

Naziv: Flóra Mónika Farkas s.p. 
Naslov: Nova Vas 22 , 4205 Preddvor, Slovenia
Banka: SKB banka d.d.
IBAN: SI56031501001070436

Prosimo upoštevajte: Redni stroški vaše banke za nakazila so veljavni samo za standardna EU bančna nakazila. Za EU bančno nakazilo morate vpisati IBAN (mednarodna številka bančnega računa). Bančni stroški za druge vrste prenosa tujih bank niso kriti s strani Pink and Paper.

Pri plačilu s predplačilom se blago odpremi po prejemu plačila. Plačilo mora biti v celoti poravnano v roku 7 dni. Do takrat je naročilo za vas rezervirano.
Če plačilo ni poravnano v roku 7 dni, se naročilo prekliče. Prosimo upoštevajte, da nakazilo denarja traja približno 2-4 delovne dni (odvisno od banke). Pred iztekom roka si vam dovoljujemo poslati opomnik.

Kuponi

V primeru unovčenja kuponov se upoštevajo posebni pogoji, ki veljajo za unovčenje kuponov, kot so npr. minimalna količina naročila, veljavnost, itd. Ustrezne informacije so navedene na kuponih. Pri enem nakupu se lahko unovči le en kupon oz. popust za naročilo. Neodvisno od tega pa lahko poleg popusta v naročilu unovčite tudi morebitni dobropis ali darilni bon. Izplačilo gotovine kakor tudi kasnejši obračun za prejšnja naročila ni možen. Nadaljnja prodaja ni dovoljena.
 

Naročilo in Sklenitev pogodbe

Trgovina Pink and Paper se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi.

Predstavitev asortimaja v spletni trgovini služi kot ponazoritev ponudbe in ne predstavlja obvezujočih ponudb za nakup. Kupec s svoje strani poda obvezujočo ponudbo za sklenitev nakupne pogodbe tako, da zaključi postopek naročila s klikom na gumb "POTRDI" v zadnjem koraku nakupnega procesa "Pregled in potrditev". S tem je oddana zavezujoča ponudba.

Stranka nato prejme avtomatično potrdilo o naročilu preko e-pošte. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca. To potrdilo o naročilu še ne predstavlja sprejetja ponudbe. Pogodba z Pink and Paper stopi v veljavo šele, ko Pink and Paper naročeni izdelek pošlje stranki in odpremo potrdi kupcu po e-pošti (potrdilo o odpošiljanju).

Naročila se kupcu v primeru, da se je registriral shranijo v njegov uporabniški račun, kjer lahko spremlja v kateri fazi odpošiljanja je njegovo naročilo.

Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju Flóra Mónika Farkas s.p., Breška pot 2b , 4205 Preddvor. Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. V tem primeru kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

Nakupna pogodba - račun

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo shranjena pri podjetju Flóra Mónika Farkas s.p. - Pink and Paper  in jo lahko prejmete na pisno zahtevo.
 
Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani Pink and Paper.

Dostava

Čas dostave je 1 - 5 delovnih dni po prejemu naročila oz. po prejetem plačilu, razen če je pri konkretnem izdelku navedeno drugače. V času določenih akcij se lahko rok dostave lahko podaljša.
 
Za nakupe pod 49,99 EUR je strošek pošiljanja 4,50 EUR. Za nakupe nad 50 eur je poštnina brezplačna.
V vsakem primeru se pri izbiri plačila po povzetju dodatno obračuna pristojbina v višini 1,00 EUR, ki je že zaveden na računi in je stranki tako ni potrebno poravnati dostavni službi.
Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini cat-planet.si.

Če vsi naročeni izdelki niso na zalogi, ima Pink and Paper pravico na lastne stroške izvesti delne dostave, v kolikor se stranka s tem strinja.
V primeru, da Pink and Paper  naročenega izdelka ne more dostaviti, ker ga brez lastne krivde ne dobi dobavljenega od svojega dobavitelja, lahko Pink and Paper odstopi od pogodbe. V tem primeru je Pink and Paper dolžan stranko nemudoma obvesti in ji ponudi podoben izdelek. V primeru, da podoben izdelek ni na voljo ali stranka ne želi tega izdelka, bo Pink and Paper plačilo za že plačane izdelke brez protistoritev nemudoma povrnil.

Če so prejeti izdelki poškodovani zaradi transporta, je potrebno takoj obvestiti Pink and PaperPink and Paper ima tako možnost pri prevozniku ali zavarovalnici za transportno zavarovanje reklamirati škodo.

Pridržek lastninske pravice

Do celotnega plačila ostane blago last Pink and Paper. Pred tem ni dovoljena zastava, prenos lastništva, predelava ali preoblikovanje blaga.

Pravica do odstopa pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Za uveljavljanje svoje pravice do odpovedi, nas morate z jasno obrazložitvijo obvestiti o vaši odločitvi, da odpovedujete to pogodbo pisno ali po elektronski pošti.


Odstopna izjava mora vsebovati sledeče podatke:

izrecna izjava, da odstopate od pogodbe za prodajo
številka računa na podlagi katerega je bilo blago / storitev izdano
naziv blaga / storitve (kot je naveden na izdanem računu)
datum naročila
datum prejema
ime potrošnika(-ov)
naslov potrošnika(-ov)
podpis potrošnika(-ov) (samo če se obrazec pošlje na papirju)
datum pošiljanja odstopne izjave

Za upoštevanje odpovednega roka je dovolj, da zahtevek za odpoved odpošljete pred iztekom roka pravice do odpovedi.
 
 Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov nas kontaktirajte


Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v popolni originalni embalaži. Vsaka morebitna izguba vrednosti blaga, (tudi če ta izguba vrednosti nastane zaradi preizkušanja kakovosti, lastnosti in delovanja blaga), se obravnava po garancijskem postopku in ne po postopku odstopa od pogodbe. V tem primeru odgovarjate le, če niste ravnali v skladi s predpisi uporabe.
 
Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
 
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek pošiljanja in vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).
 
Ne sprejemamo paketov z odkupnino.
 
Artikel je potrebno vrniti takoj, v vsakem primeru pa najkasneje 14 dni od oddanega z o odstopu od pogodbe (nakupa) in jih poslati na naš naslov.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 
Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vračilo denarja lahko tudi zavrnemo dokler nismo prejeli blaga nazaj ali dokler ne predložite dokazila, da ste poslali blago nazaj, pri čemer se upošteva kaj je bilo storjeno prej.

Pravica do odstopa od pogodbe je izključena pri dobavi blaga
ki ni vnaprej izdelano, ampak je pri proizvodnji prevladala individualna izbira ali odločitev potrošnika ali je bilo izdelano posebej po navodilih in želji stranke,
ki je hitro pokvarljivo ali blaga s kratkim rokom uporabe,
ki zaradi zdravstvene zaščite ali higiene ni primerno za vračanje, ko je bila že odstranjena zatesnitev oziroma zaščita po dobavi,
ki je po dobavi zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugim blagom.

Reklamacija

Reklamacije upoštevamo s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.
Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa tako da nas o tem obvesti Pink and Paper. Pri tem lahko zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine, ki mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.
V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila.
 

Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine Pink and Paper, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.
Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

Garancija in odgovornost

Veljajo zakonsko določene pravice do garancije.
 

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine Pink and Paper med kupcem in Flóra Mónika Farkas s.p., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.
V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

Podatki o Upravitelju spletne trgovine

Naziv: Flóra Mónika Farkas s.p
Naslov: Nova Vas 22, 4205 Preddvor, Slovenia 
Spletna stran: http://www.pinkandpaper.eu
E-pošta: info@pinkandpaper.hu
Identifikacijska številka za DDV: 12616958
IBAN: SI56031501001070436


Datum zadnjega pregleda in urejanja splošnih pogojev poslovaja: 30.1. 2024

Flóra Mónika Farkas s.p